lördag 30 augusti 2008

Skåpsuper

I dag skulle man kunna tro att jag skåpsuper, men det gör jag tack och lov inte. Orsaken till att man skulle kunna tro det är att jag har flyttat alla (ja, så himla många är det inte) flaskor från köket till min ena garderob i sovrummet.

Märkligt tilltag, jag vet. Men det är så att en veterinär ska komma hem och vaccinera katterna i dag och den person som rekommenderade den här doktorn talade också om att han är lite väl glad i ädla drycker. Han vill väldigt gärna ha sig en liten w-pinne eller två eller tre eller fler. Så jag tänkte att det är bäst att mota olle i grind och låtsas som om vi inte har någonting hemma. Insisterar han kan han få en flaska vin med sig hem, en som är köpt här i Egypten och alltså går att få tag i.

Så tilltaget beror inte bara på att jag inte tycker det är riktigt passande att farbror doktorn sitter här och super sig redlös och att det kan sluta illa i den trafiksituation som råder här i Kairo, det beror också på att det faktiskt inte går att få tag i någonting vettigt här i landet. Jo, man kan åka till ett större hotell och sätta sig i baren. Man kan också handla på Drinkies som jag har skrivit om förut, men de har mest bara märken som Johnnie Talker (sic!) och liknande, och det vill vi inte ha.

En stund innan han kommer tänkte jag stänga in katterna i köket, där kan de inte gömma sig under några sängar och det finns tvål och vatten och lagom höga bänkar att ställa dem på. Men det finns inga rusdrycker.

Vårt stök-kök. Trasan på golvet framför spisen beror på att det läckte vatten från 
diskbänken som rann ut på golvet under spisen. Just den läckan är åtgärdad nu, 
så för tillfället är köksgolvet torrt och fint.


14 kommentarer:

Annika sa...

Fniss...Haha, bäst att gömma undan allt ni äger och har i dryckesväg nu, annars blir ni aldrig av med karl'n.
Hoppas allt g¨r bra, och att katterna inte ska bli rädda för farbror veterinären.
Kram!

Suzesan sa...

Haha så roligt. Ja då menar jag inte att farbror doktorn super så värst utan att du gömde flaskorna. Hahaha.
Men fint kök har du iallafall.
Hoppas det gick bra med katterna. Ha en bra dag
Kram
Susanne

aurorabuddha sa...

Sa ni far hembesok av veterinaren? :o) Jag sager da det! Forvantar han sig att fa alkohol? Ar det del av betalningen, liksom?

Har i US of A ar det big business att vara veterinar. Har dar jag bor har *nastan alla* hund... fast hembesok, det tror jag sallan hander.

Fint vitt kok du har! Jag gar omkring och funderar pa att ha vitt kok nar vi bygger. Sen. Om hundra ar, eller sa...

sus sa...

Men vilken skum vet! Kan han inte grogga på hederlig sterilsprit???

Johnnie Talker? Låter läbbigt. Min Darling har en massa whiskyar snart i vartenda skåp, han samlar på whiskey!

En gång skulle jag göra en riktigt god Irish Coffee och tänkte ta en slatt ur en flaska i mängden som visade sig vara ett "samlarobjekt".

Gisses trodde karl´n skulle få hjärtinfarkt. Var visst någon sort som kostade snuskigt mycket och som var sååå svår att få tag i. För att kunna uttala namnet behövde man stjälpa i sig ett par rejäla klunkar...

Tyckte iaf denna sort smakade gammal tjära och inrökt trä, blää vad äckkligt sa jag . Höll på att bli änka för darling började nästan hyperventilera...

Hoppas att vet sköter sig och nöjer sig med en flaska vin som färdkost!
Skön lördag!
kramen!

Elisabeth sa...

Undrar just hur själva veterinärbedömningen blir när doktorn är lite på sniskan? Ja, det låter faktiskt lite roligt när du berättar....!

Varm kram..

lilla jag sa...

Haha, vilken konstig veterinär! :)
Va roligt att sen en bild från ditt hem, skulle gärna se mer!
Kramar,
Lilla jag

Fundersam Cecilia sa...

Haha,jösses vilken vet.Skulle gärna velat varit en liten fluga och sett honom när han kom.Hoppas allt gick bra både med honom och katterna.Det var roligt att se ert kök,tycker inte alls att det var ett stök-kök.
Ha en fortsatt trevlig helg!

trollpackan sa...

Listigt!

KARLAVAGNEN sa...

Va, nekar'u veterinären en jamare? Tsss... ;-)

Marianne sa...

Annika: Ja, först var det en evighet innan han väl kom, men sedan gick det rätt bra. Utom att Tjorvan smet, men hon kom tillbaka frivilligt! Och inte ett ljud om sprit, det kanske beror på att det snart är Ramadan. Eller så har han blivit nykter. Vi hoppas på det senare.

Kram!

Suzesan: Han måste ha kommit på bättre tankar, för han drack bara vatten och kaffe! Och det gick bra med katterna, nu är de vaccinerade.

Köket är rätt okej, ordentligt med bänkytor, men minimalt med skåp. Det är därför vi har lösa hyllor med alla karotter och annat.

Kram!

Aurorabuddha: Nej, betalningen är i reda pengar (haha, kvitto fick jag inget) så alkoholen är mest vid sidan av (det med) men han bad bara om kaffe och vatten. Och det fick han så gärna. Han har nog blivit nykter karln. Väldans praktiskt med hembesök så slipper man transportera de stackars djuren, katterna är inte så förtjusta i att åka bil.

Köket är mer grädd-gul-vitt. Ljust och bra när det är ett litet kök som det här. Och ljust är rätt bra i ett kök där man ska jobba. I US är det väl mest mörka träslag har jag för mig? Hoppas nu att ni kan börja på Rävullen snart!

Sus: Hahaha, vad ska han med flaskorna till om han inte ska dricka upp dem? Det är väl bättre att dricka upp den fina dyra drycken och sedan fylla dem med färgat vatten om man tycker att de är en snygg prydnad : D Han borde faktiskt verkligen ha en flaska Johnnie Talker i sin samling! Det finns fler sådana där, men jag kommer inte ihåg vad de heter.

Kram!

Elisabeth: Han var helt nykter, som tur var! Hade han varit på örat hade ha inte fått röra katterna.

Kram!

Lilla jag: Han var faktiskt en udda figur, väldans stor om man säger så. Jag ska försöka ta lite foton, det är inte så lätt att fotografera rum, det blir så konstigt. Men jag ska försöka lite längre fram. Svärföräldrarna har också frågat.

Kram!

Cecilia: Han var som tur var nykter. Men lite lustig. Jag får nog göra ett litet mini-inlägg om honom. Men det gick i alla fall bra, som tur var. Det är alltid stökigt i vårt kök, utom när det är precis nystädat, för det är alltid tusen grejor som är på gång med en miljars pryttlar och ingenting läggs tillbaka på sin plats ... Men det är väl som i de flesta hem.

Trollpackan: Listig som en hel kvinna! : )

Karlavagnen: Lustigkurre : D Han fick hålla sig till java!

BiRDiE sa...

Stök-kök? Tycker det ser jättefint ut, jag!

Hihi, tänk att behöva gömma spriten av DEN anlednigen..?! Tycker helt klart du gjorde rätt, dock ;)

Marianne sa...

Birdie: Det värsta är att jag måste släpa tillbaks allt nu. I garderoben kan det ju inte stå, för då blir det ju skåpsup på riktigt : D

Saltistjejen sa...

O, hoppas vaccineringarna går bra. Vad ska de få katterna??

Marianne sa...

Saltis: Det gick bra. Rabies och trippel tror jag det heter.