fredag 15 augusti 2008

Väderprognosen

Väderprognosen för Kairo de kommande dagarna:

Fredag sol 37°C
Lördag sol 38°C
Söndag sol 39°C
Måndag sol 39°C
Tisdag sol 39°C
Onsdag sol 39°C

Det börjar bli lite tjatigt måste jag erkänna.

22 kommentarer:

Bert sa...

Vi har i stort sett tvärtom. Och det är lika tjatigt.

Marianne sa...

Ja, du Bert, aldrig är man nöjd : ) Men lagom är bäst, svensk som man är!

Emma sa...

Jag tycker det är riktigt spännande att hitta bloggar, där folk skriver från ett annat land. Jag undrar lite.. vad jobbar ni med (eller hur ni tjänar pengar) när ni bor utomlands sådär?

G sa...

ursäkta.. men jag kan bara säga usch så varmt!!
Jag är en kylslagen nordbo och föredrar max 25 gr med skugga!*S*Fast gärna sol iofs. Den där värmen skulle knäcka mig och passivisera mig helt. Hur klarar du denna värme?

Marianne sa...

Snälla, skicka hit några grader med expressfart. Jag ska ha småtjejerna hemma i helgen och behöver bra väder. Helst badväder.
Och så ska vi spela om finalplatserna i Boulen. Håll tummarna !

aurorabuddha sa...

Du har min djupaste medkansla. :o)

Marianne sa...

Emma: Hej, och välkommen hit! Jag håller med, jag tycker också att det är spännande med bloggar från världens alla hörn. Du hittar massor av bra utlandsbloggar i min länklista i högermarginalen. Mest exotsik är nog Lullun som bor i Grönland.

Vi tillhör kategorin svenskar som är utskickade av ett svenskt företag, så min man jobbar och jag är lyxhustru : ) I vårt fall är det Ikea, men man träffar också många från Ericsson, ABB, Laval, HM, JC, Lindex, Sandvik med flera stora svenska företag. Andra kategorier svenskar är sådana som är gifta med en person i landet, ambassadfolk, pensionärer och egna företagare som är äventyrliga av sig och har startat upp ett företag i utlandet. Det finns säkert fler sorter, men det tror jag är de största grupperna. Du kanske själv är sugen på att bo utomlands ett tag? I Bryssel hittar man förstås också många EU-svenskar. Glömde nästan dem.

Det som är viktigt när man flyttar med som medföljande är att man har någonting meningsfullt att göra själv. Det spelar inte så stor roll vad det är, det viktiga är att det ger mening åt ens eget liv så att man inte blir cocktail-hustru och kommer hem med flaskan i ena handen och glaset i andra. Själv översätter jag böcker.

G: AC. Jag hade inte överlevt utan AC. Den jag har i arbetsrummet blåser mig tyvärr rakt i nacken, så den kan jag bara sätta på och svalka av rummet med när jag går härifrån. Men jag har på i rummet bredvid, så det blåser in en del hit där jag sitter och jobbar. Men visst blir man lite mosig i huvudet ibland.

Marianne i Sverige: Jag skickar! Hur många vill du ha? Du kan få en tio stycken om du vill : ) KUL att du ska ha småtjejerna i helgen. Önskar jag fick det också! Och lycka nu till med boulen! Jag håller tummarna, hela helgen!

Marianne sa...

Aurorabuddha: Tack! Ja, du har det väl likadant själv? Men jag har åtminstone bara 40% fukt och det är illa nog.

Förresten tror jag inte att dagens prognos stämmer, för det är redan 36° och det blir som varmast framåt 17-18-tiden. Så några fler grader ska vi nog hinna med i dag ...

Petra H sa...

Igår hade vi 31 grader, som enligt the weather channel kändes som 37 pga luftfuktigheten (det blir sällan varmare än så). Idag regn och grått, "bara" 26 grader men med regnet i luften blir det så kvavt. Det ska regna hela helgen också och vi har en "severe weather warning" eftersom regnet kan utvecklas till en tropisk storm!! Inte så kul när man har gäster inklusive en 2-åring som blir rastlös i lägenheten. Vi får se vad vi kan hitta på - typ shopping!
Kram och trevlig helg!

KARLAVAGNEN sa...

Ja fy vad trist. Dessutom innebär det nog fem extra grader minst. Hua

Lullun sa...

*Phu* Ska vi inte bara avtala att vi lägger ihop våra väder ett tag och sedan delar lika? 39+6=45 Det blir ju ca 22-23 grader till oss var. Perfekt eller hur?! :-)

Marianne sa...

Petra: Å nej, hoppas nu att ni klarar er från alla tropiska stormar! Inte roligt att vara mitt i en sådan! Och trist så klart för en tvååring att inte kunna gå ut och leka och bada, för jag antar att det är det hon vill.

Kram och hoppas ni får en riktigt skön helg utan regn och storm!

Karlavagnen: Jag gömmer mig inomhus. Tur att man har något att göra, så att man inte satt här och var uttråkad och ville ut och jogga eller så : )

Lullun: Bra deal! Den tycker jag att vi slår till med. Jag skickar genast 17 grader till dig!

Saltistjejen sa...

Oj det verkar vaaaaarmt!!!!
Hoppas du kan fixa några goda läskande drycker att svalka dig med!

trollpackan sa...

Hmmm...ja, det ser ju lite tjatigt ut när man ser det så där...hmm..
Fast mycket regn är liiite tjatigt det också. Blir ju en del svamp i och för sig...men ändå.
Jag gillar ju sol!
kramen

Anne sa...

Lagom är bäst, så är det bara. Tur med AC, jag kan inte förstå hur man stod ut på vissa platser före det.
Visst, runt om i världen på många platser har man ju forttfarande inte den lyxen och fixar det ändå. Men visst är det livskvalité och nåt att vara tacksam över, luftkonditioneringen alltså.
Ha en riktigt trevlig helg!

Marianne sa...

Saltis: Coca-Cola och vatten : )

Trollpackan: Jo då, jag gillar också sol, men nu måste jag erkänna att jag tycker det skulle vara skönt med lite regn. Har provat med att ha ihjäl ett par spindlar, men det hjälpte inte. Ingen svamp här inte, inte mer än i affären ...

Kram!

Anne: Jag tror inte att jag hade klarat av att bo här utan AC. I alla fall inte om jag skulle få något vettigt gjort. Men visst, de allra flesta här i landet måste ju klara sig ändå. Tänk att vara fabriksarbetare när det är så varmt ute och det kommer upp till en 60-70° inne i fabriken ... Jag förstår inte att de klarar det. Och som guiden vid Saqqara-pyramiden, han hoppade runt där i öknen som ingenting medan vi höll på att dö av värmeslag. Då hade vi ändå vatten med oss!

Jag har en jobbhelg, och jobbar på extra hårt för att nästa helg, när Klas är hemma igen, ska bli helt ledig. DÅ ska jag ha det skönt. Hoppas däremot att du får en riktigt bra helg!

sus sa...

Inga kommentarer...
eller?
jag sjunger istället:
*jag är så avundsjuuuuk*

kramen

Marianne sa...

Sus: Vi kan byta om du vill!

Nettan sa...

Jag vet att man blir trött på det varma men jag behöver SOL :)

Marianne sa...

Nettan: Ta med dig T och kom hit då! Jag kan GARANTERA sol! Hälsa till T från oss, förresten. Det var ju evigheter sedan!

BiRDiE sa...

Du är här för sällan *s*

Marianne sa...

Birdie: Ja man kanske skulle bege sig till svalare väder emellanåt för att uppskatta det man har : )