tisdag 5 augusti 2008

Vilket är viktigast?

Att se det j***a Allsång på Skansen eller att få bort myrorna ur skafferiet?

Mutter, mutter, trött efter yogan ...

21 kommentarer:

Victoria sa...

MYRORNA, MYRORNA, MYRORNA!!!!
;o)/Vic

S u s sa...

Givetvis är myrorna (nog) viktigare att få bort än Anders Lundin( för att att det ÄNTLIGEN var hans sista allsång för säsongen) Kan ingen få stopp på kar´ln... Han är ju som en speedad duracellkanin!

Suzesan sa...

Åh det där var en lätt fråga. Myrorna så klart:)De gillar inte ättika men öhhh vad det sätter lukt. Jag vet när jag ahde myror i min rabatt så satt jag med en sån pip och hällde mer ättika i gångarna. OK jag vet inte snällt men är det krig så är det. Jag och myrornas krig*fniss*
Sov Gott
Kram
Susanne

Suzesan sa...

"ner ättika" inte "mer" hmm fast det passade ju bra ändå:)
Sorry
/S

Anne sa...

Vad härligt med barn och barnbarn på besök, ni verkar ha haft det gå gott tillsammans. Min pappa och hans fru åkte nyligen hem, det är så härligt med familjemedlemmar på besök men ack vad det gör ont i hjärtat när de åker.

Jessica sa...

ja det ar svara beslut, men klart myrorna vill man ha bort, jag vet!! Allsang kan man alltid se pa natet senare...bra eller daligt men svenskt sa det forslar for oss utlandssvenskar. Jag har precis avslutat dagens avsnitt.

nina sa...

Myrorna! Jag gissar på att du fixade det lite snabbt och kollade på Allsång efter det?

Alternativt satte Allsång på högsta volym och kanske skrämde iväg dem? ;-)

G sa...

Det sägs att man ska ge murorna outspädd Fun Light, så tar de hem det till stacken, matar drottningen.. och sen dör hela stacken ut. Om det är sant vet jag innte, men värt att pröva eftersom det tar 1 minut att hälla upp saften.. sen kan man titta på TV..*L*

Marianne sa...

Victoria: PRECIS vad jag också tyckte. Det fanns andra åsikter i huset. Men myrorna är borta. Bra kvinns reder sig själv : )

Sus: Hahaha, okej, myrorna vinner nog med knapp marginal men Lundin kommer inte långt efter i utrotningstävlingen : D

Suzesan: Ättika! Tack, bra tips! Det har jag faktiskt två flaskor. Tror du det hjälper om man ställer en liten skål i skafferiet?

Kram!

Anne: Ja, jag läste hos dig nyligen att de dina också har åkt nu. Det är tungt men vi får hämta oss och se solen på andra sidan bergen. För dig är det nog lite värre eftersom det är så väldigt långt, jag tar mig åtminstone hem på en dags flygning.

Jessica: Ja, jag är ju sådan att jag klarar mig även utan att se allsången på nätet, blir lätt uttråkad av det programmet, ungefär som fotboll. Sitter mest och tänker på annat om jag inte retar mig på något. Så jag tog itu med myrorna i stället och lät Maken titta på Lundin : )

Nina: Hahaha, bra utrotningsalternativ! På med Allsången på högsta volym och gå hemifrån. Sedan finns inte ett levande väsen kvar i huset, alla har flytt : D Nä, jag tog hand om myrorna och sedan lät jag duschen ta hand om svetten. Maken fick ta hand om sången : )

G: Hmm, undrar om det finns någon liknande saft här. Gillar den tanken. Ungefär som Styvmodern i Snövit som förgiftar Snövit med ett äpple. "Komsikomsi små myrorna, här ska ni få något gott av stygga tanten ..." : D

Millan sa...

Det kanns lite som pest eller kolera tycker jag ;-).

KARLAVAGNEN sa...

Myrorna. Iofs återkommer både Allsången och myrorna i repris men Myrorna har prioritet.

Fy för böfvelen för myror!

Musikanta sa...

Glömmer aldrig när jag en vår råkat glömma en sked honung på köksbänken över natten. När jag kom ut på morgonen var det svart av myror där och på golvet på väg upp. Jag lyckades lokalisera var de tog sig in - ett skåp där jag bl.a. hade en kladdig sirapsflaska stående.

Där plockade jag ut alla saker och tömde en burk med Myrr i alla springor och vrår. Sen dess har jag inte sett några myror.

De insekter som jag avskyr mest är tvestjärtar som brukar krypa in i tidningen i brevlådan på morgonen och som man håller på att få i morgonteet.

Jag tittade på Allsången för första gången i går eftersom det var sista gången och jag måste hänga med i debatten.

AL tycker jag bara är larvig - inte alls min typ. Det var nästan pinsamt när han sjöng sin egen sentimentala låt om sin pappa som byggde ett hus. Det räcker med Timell och Kirchsteiger.

Marianne sa...

Millan: Fast Lundin är enklare att bli av med, det är bara att trycka på Off : )

Karlavagnen: Är det REPRIS på Allsången?!?! Räcker det inte med en gång???? Det vore bättre med repris på Häxan Surtant, den var riktigt bra. Myrorna har för tillfället dragit sig tillbaka och jag hoppas att de inser att de är slagna den här gången ...

Musikanta: Här behövs inte ens sirap. Det räcker med en halv tusendels smula. En del av myrorna verklar gilla elektricitet, för de kommer ur eluttagen. De är pytte-pyttesmå, bara en millimeter långa. Men många. Jag är i Afrika nu, det är bara att inse. Tur att det finns absolut täta burkar och plastpåsar. Men det är just det, de värsta är de som ska i maten och kladda! Där vill jag INTE ha dem. Förutom de här minimyrorna har vi stora pissmyror också, men de håller sig i hallen och förirrar sig ibland in i vardagsrummet, men de är inte så många och inte så farliga för jag har aldrig sett dem i maten.

Jag har sett allsången ett par gånger i år, tusenfalt fler gånger än jag brukar. Det är ju roligt att folk vill sjunga och att alla kan sjunga med, men jag vet inte, det är så himla tillgjort det där programmet på något sätt. Tur att jag missade den där sången, den hade bergis etsat sig in i min skalle annars!

Jessica sa...

Det finns ett liten kletig sot "massa" att kopa har som man haller ut som myrorna tar med sig hem till drottningen. Och det funkar. Om fun light funkar har jag ingen aning om, men kolla om det inte finns nagot dar att kopa for myror lar det ju finnas manga av dar kan jag tanka mig och man blir tokig pa alla!!

Matildas fikarum sa...

Skönt att det inte bara jag som är ilsk och tvär den här veckan.

Matildas fikarum sa...

Skönt att det inte bara jag som är ilsk och tvär den här veckan.

Suzesan sa...

Prova med ättika.Eller myrr eller nåt sånt men myrr är giftigt så akta så du inte får det i maten... Ättika tar röklukt och sånt också. man ställer en liten kopp så suger det åt sig den doften. Annars köp en hagelbössa och skjut myrorna*fniss* Åhhh nu när jag läste om TVESTJÄRTAR och myror så börjar det klia över hela kroppen*fniss*
Jag HATAR tvestjärtar för de bygger bo i öronen på barn....sa de när jag var liten.......
Kram
Susanne

Hanneles paradis sa...

myrorna är nog kvar en annan dag med :)

Marianne sa...

Jessica: Vi har någon slags "hus" som vi köpte i Turkiet som myrorna går in i och tar med sig gift hem. Det funkar rätt bra på större myror, men inte på de här minisarna som kommer ut ur en elledning eller ett hål i väggen och zoomar in på en tusendels brödsmula ... Och vi kan ju inte lägga ut gift heller för katternas skull. Annars hade det nog legat Myrr både här och där! Ska testa med ättikan i skafferiet i alla fall!

Matilda: Nej då, här ilskas det och tväras lite nu och då. : )

Suzesan: Jag ska absolut testa ättika. Myrr vågar jag inte för katternas skull. Men ättika kanske kan skrämma bort det mesta med fler ben än fyra : )

Hannele: Ja, det är just det som är problemet ... : )

KARLAVAGNEN sa...

Japp, Har just sett reprisen på Allsång på Skansen. Dvs programmet du inte såg, var originalet.

www.perstorpattika.com

Förresten var det inte du som skulle komma till den iberiska halvön för att styra upp lite? Jag tror jag är allergisk mot kameler.

Marianne sa...

Karlavagnen: Tack för adressen! Gnida in med ättika, det låter bra! Här ska gnidas ättika främst runt elkontakten vid skrivbordet! Och på skrivbordet.

Aha, du menar att jag ska organisera spanjorerna? Ja, det kanske vore något. Tror du verkligen det går?

Det gör väl inget om du är allergisk mot kameler, du ska väl inte adoptera en kamelunge : D Nisse och Kurt, undrar hur de skulle leka ihop!