söndag 18 maj 2008

Blogginspiration

Tack vare frukosttemat förra fredagen där jag såg alla fantastiska foton av goda pannkakor, våfflor och grötar med frukt och bär, har maken och vår gäst F fått ovanligt vällagade frukostar de senaste dagarna. I morse gjorde jag till och med amerikanska pannkakor med jordgubbar och lönnsirap. 

Och nu sitter jag redan och funderar på vad jag ska göra i morgon. Dags för omelett kanske.

18 kommentarer:

Anonym sa...

Hej hej. Kul med fler svenskar i Kairo! Trevlig blogg forresten. Kanner igen mig i en del grejer. Bor ni ute vid 6th of October? Fattade det som om det var ratt nara Dandy Mall iaf?
Sjalv har jag bott ett par manader pa hotell, men hoppas nu att det har lost sig med lagenhet i Zamalek.// Johan

Marianne sa...

Hej Johan, tack! Vad roligt, du är alltså ännu nyare här än vad vi är! Vi bor i närheten av Oasis hotell på Alexandria Desert Road, inte så långt från Dandy, eller ja, en mil är det nog. Hotell är trist, hoppas det har ordnat sig med din lägenhet. Vet du vad, jag skaffar en mejladress till bloggen och lägger in här så kan vi få kontakt.

Marianne sa...

Johan: Du kan skriva till nyaaventyr(at)gmail.com om du vill.

Marianne sa...

Åh, de där frukostarna lät goda. Idag blev det en vanlig frukost här. Jag var himla trött efter nattens händelser. Finns på min blogg nu. Va synd förresten att pajen inte blev så bra. Men det kan nog bero på att bl.a. mjöl o socker inte är lika som här. Det är ju också svårt med olika ugnar. Vi bytte kök för ett par år sen och satte in en varmluftsugn. Den är jättebra men det tog lite tid att lära sig graderna.
Skönt att höra att du är piggelin nu igen. Hoppas bara det inte berodde på pajen.
/Marianne

Marianne sa...

Marianne: Nej då, receptet var jättebra, det var mjölet och ugnen och fruktmåttet som blev fel. Men jag ska prova igen! Ska läsa om din natt hos dig. Jag kan tala om att jag börjar bli jättetrött i huvudet just nu, för de håller på med något förfärligt oväsen på bygget av palatset här intill så det tjuter och har sig. Brukar inte vara så.

Sus sa...

Synd att det är lite långt, men jag skulle absolut kunna tänka mig att slinka in på amerikanska pannkakor med jordgubbar eller smarrig omelett!
*slickar om munnen*

Hoppas Hanna kan få en egen familj. Vår Ludde tycker INTE att det är en bra idé med katter hemma hos honom...

Kramen!

Marianne sa...

Sus: Du är alltid välkommen! Jag förstår Ludde, för Skrållan, Tjorvan och Stina tycker precis samma sak. De attackerar altandörrarna lite titt som tätt för att markera sin ståndpunkt när Hanna och Hasse är där utanför ...
Kram

Marianne sa...

Jag skulle verkligen behöva en katt här nu eftersom vi har små husdjur i huset. hi,hi :o)
/Marianne

Marianne sa...

Marianne: Hanna kanske skulle passa : )

Annika sa...

DÄR ser man vad ett enkelt fredagstema kan inspirera! BRA!! :-))

Marianne sa...

Annika: Jag tycker att fredagstemana är så roliga, man får anstränga sig lite i både text och bild, så det är verkligen kreativt. Och som sagt, man får bra inspiration på många sätt!!! Men jag tänker hålla mig till det, inte hoppa på alla EFIT, ordlös onsdag och allt som finns, då är det risk att det blir för mycket och orken tar slut. Fast det är kul att läsa och se.

Petra H sa...

Mums, kul att er gäst blir så välförplägnad pga våra fredagsteman! Jag tvingar mina föräldrar att äta upp flingor kvarlämnade från våra föregående gäster, hi hi! Ja, de får iaf färska jordgubbar till..

Lullun sa...

*hihi* Här har det också blivit en del tillyxade frukostar sedan det där fredagstemat. Mycket uppskattat av grabbsen (& mig)! ;-)

Marianne sa...

Petra: Hans fru har varit bortrest i några veckor, så i princip tycker han att en kokt potatis är gott just nu, bara den här hemlagad! Men det gör det i och för sig bara roligare att anstränga sig lite extra. Men de önskade sig gröt i morse, killarna, så då fick de det. Med äpple den här gången.

Föräldrar kan man liksom tvinga till mer utan att de slutar tycka om en ... Tur att de får färska jordgubbar till i alla fall : D

Lullun: Visst är det bra! Plötsligt står bloggandet högt i kurs och frågorna från mannen börjar bli i stil med "har ni bloggat om något trevligt i dag?" Haha, jag vet nog vad det betyder: "Har du fått något gott recept i dag?"

Lullun sa...

*haha* Ja, jag skulle nog vara mer noga med att ange bloggandet som källan till diverse rätter och infall. Så kanske också holger skulle tycka bloggandet var en mer positiv sak (han har inget emot det jag skriver, men en hel del murranden har man allt hört angående tiden det ändå tar). :-)

Marianne sa...

Lullun: Ja, precis så är det! Killarna här är till och med stolta över bildbeviset att de verkligen har ridit : )

Insiya sa...

Hejsan, Jag får också stämma in, kul med fler svenskar i Kairo. Jag har bott här ungefär 6 månader efter att ha bott i Sri Lanka 3 år. Bor på Mohandessin och trivs väldigt bra! Min mail adress är iqgalely@gmail.com.
Mvh,
Insiya

Marianne sa...

Hej Insiya: Kul! Jag ska skriva till dig, gör det lite senare i eftermiddag.