tisdag 13 maj 2008

Förskonade

Vi kunde lika gärna ha befunnit oss i Chengdu just nu, nära epicentrum för jordbävningen i Kina. Det var faktiskt på gång, men det blev Kairo i stället.

Det känns lite ruggigt, en enorm lättnad att vi faktiskt är förskonade den upplevelsen.

Tyvärr är inte alla det. Mina tankar går till dem.

8 kommentarer:

trollpackan sa...

Ja, det är för hemskt att se det...och så många. Det är skönt att bo i Europa nu...
kramen

Marianne sa...

Trollpackan: Ja, Sverige står ju på urberget, så där blir inte skakningarna lika starka när det skakar. Som tur är. Här finns också en viss risk, men här bor vi i villa, så vi slipper i alla fall bli begravda under ett höghus om det händer utan har större chans att klara oss bra. Och makens kontor ligger bara två minuter härifrån, så jag behöver inte få panik för den saken heller om det skulle hända något.
Kram

Annika sa...

Vilken skräck att vara med om en sådan jordbävning. Tycker att det varit otroligt mkt katastrofer på sista tiden. Mkt obehagligt och läskigt.

Lullun sa...

Tur ni inte befann er där! En bekant till mig var & är 92 kilometer från epicentrum och saker på hyllorna hade ramlat ner osv. Och trots att de fortfarande är rädda och folk hamstrar varor omkring dem smått som galna, så har de det bra. Men usch ja, vad hemskt. Då känns lite snöstormar och orkaner (här som vi ändå inte har några "farliga" trän) en gång imellan är helt ok.

Marianne sa...

Annika: Ja, det är mycket, och det oroar mig att många av er bor i tornado- och orkan-områden! Köp en sån där radio som Deirée har köpt!

Vi såg efterverkningarna av den stora jordbävningen i Istanbul 1999. Vi kom dit 2001 och då bodde tusentals fortfarande i baracker ...

Marianne sa...

Lullun: Skönt att dina vänner har det bra! Inte någonting man vill vara med om. Hoppas nu att efterskalven inte blir så allvarliga! Naturens makter är starka ...

Desiree sa...

Oj vilken tur att ni inte befinner er där. Läskigt med den stora jordbävningen som skedde. Tragiskt. Naturfenomen har verkligen starka krafter.

Marianne sa...

Desirée: ja, vi hade tur den här gången.