söndag 11 maj 2008

Specialverktyg

Som jag skrev i ett tidigare inlägg tog gasen slut i torsdags kväll, precis när jag hade lagt biffarna i pannan. Så jag har sprungit ner till spisen i källaren hela helgen för att laga mat. Bra med tanke på motionen i trapporna, men lite krångligt.

Orsaken till att vi inte har bytt gastub under helgen var att vår turkiske granne, som redan har bytt tub två gånger sedan vi kom hit, sa att det är stört omöjligt under helgen, för de har inte rätt verktyg. Det är något specialverktyg för att lossa den gamla och koppla den nya flaskan. Vi tyckte alltså att det var lika bra att vänta tills det var vardag igen så att specialverktyget fanns att få tag i.

I dag är det söndag, alltså vardag här i den muslimska världen. Det första jag gjorde i morse var alltså att prata med Mr Ibrahim här ute, en av gubbsen och den som verkar vara chef över de andra gubbsen. Jo då, han skickade snabbt en kille som bytte gastuben åt oss. Så nu har vi gas igen.

Det där speciella verktyget, det som inte fanns tillgängligt under helgen, det var en SKIFTNYCKEL.

Nu förstår ni kanske hur händiga turkiska män är : D

6 kommentarer:

BiRDiE sa...

*aaaasg*

Marianne sa...

Birdie: Kan ju tala om att nästa gång behöver vi inte vänta tills det är vardag, jag är gift med en svensk man ...

KARLAVAGNEN sa...

ASG! LOL! ROL! Jag dör av garv... Får de spanska männen att framstå som DIY-Gudar!!!

Marianne sa...

Karlavagnen: Och jag antar att det säger en hel del ...

Lullun sa...

*hihi* Ja, men skiftnyckel ju ett exotiskt verktyg viste du inte det! :-) Här kallar man det faktiskt "svensknyckel" vilket jag har fått berättat för mig mer än en gång. Deffinitivt! ;-)

Marianne sa...

Lullun: Haha, jo nog är det så. Och skiftnyckeln är ju faktiskt en svensk uppfinning så svensknyckel är ett ganska bra namn! Måste ta reda på vad det heter på turkiska ... om någon turk nu vet det ; D