måndag 12 maj 2008

Varmt

Det blir nog varmt i dag. Klockan är kvart över elva på förmiddagen här i Kairo, och det är redan 35°C. Det känns. Normalt är det ganska svalt här inne, huset är byggt med tjocka väggar (ca 70-80 cm) för att stänga värmen ute. Men nu väller värmen in.

Det blir nog att slå på en AC här och var i eftermiddag.

Kanske börjar bli dags att byta ut duntäcket mot ett tunnare också ...

10 kommentarer:

Bert sa...

Det där sista var väl en utmärkt idé.

;-)

Marianne sa...

Bert: Hehe, frun är lite frusen av sig, men det finns gränser : D

Annika sa...

DET är varmt det...Här är det 8 grader och hällregn. Värmen är påslagen i huset igen...
Duntäcket kan nog lätt läggas undan nu :-)

Marianne sa...

Annika: Nu är det 38°. Önskar vi kunde byta, hälften hälften, liksom.

Ska nog ta det där med täcket med en gång, annars glömmer jag det tills det är dags att gå och lägga sig och då är jag för trött och får svettas en natt till : D

aurorabuddha sa...

Vi har overgatt till det vader vi ska ha tills slutet av september har i sodra Texas: hett och fuktigt. Fast imorse var det riktigt skont ute, inte farligt alls! Varje dag som det inte ar outhardligt - tar vi tacksamt emot!

Marianne sa...

Aurorabuddha: Här är det hett och torrt. Hade för mig att det skulle vara torr värme i Texas, men där ser man. Den torra värmen är lite lättare att leva med verkar det som, man smälter inte bort på samma sätt. Men det gäller att se till att peta i sig tillräckligt med vätska, för man märker inte att man svettas på samma sätt. Annars verkar hetsäsongen vara ungefär densamma. Vi får skicka svalkande tankar till varandra!

Kersti sa...

Tänk så olika det kan vara. Igår var här +25 och nu är det +3 utanför fönstret. Jag som burit upp alla vinterkläder till vinden. Tänkte cykla till jobbet imorgon så det är väl bara att gå upp dit och rota fram tröja och jacka igen.

Marianne sa...

Kersti: 3°! Fy bubblan! Ja det är bäst du letar reda på dina varma kläder igen så du inte blir förkyld!

aurorabuddha sa...

San Antonio ar faktiskt i den *tropiska* delen av Texas. Det tog mig flera ar att lara mig att dricka mycket vatten...

Marianne sa...

Aurorabuddha: Då kanske jag bara hade till hälften fel i alla fall? Kom på mig själv nu på sen eftermiddag att jag hade druckit för lite. Bara 32 i dag, så det kändes inte så mycket. Men då var jag törstig och har fått i mig en och en halv liter vatten nu på bara ett par timmar. Flera år att lära sig säger du. Det får bli hårdträning nu då.