onsdag 7 maj 2008

Tips om goda kryddblandningar

Ibland är det guld värt att ha en eller flera riktigt goda kryddblandningar som man i princip kan använda till allt. Blanda i olivolja som bröddip, marinera kycklingen i, krydda klyftpotatisen med, strö över salladen ... Det är egentligen bara fantasin som sätter begränsningarna.

På Oil & Vinegar i Västermalmsgallerian i Stockholm kan man köpa vansinnigt goda italienska örtkryddblandingar i form av deras Dipper som säljs i snygga metallburkar och påfyllningspåsar (som blir lättare i den där knökfulla resväskan man har med sig från Sverige). Distinkta, goda smaker som för tanken till Italien och italienska smaker. Det finns fyra att välja mellan: Parmesan Blend, Tuscany Blend, Sicilian Blend och Rosa Maria.

Jaha, och nu ser jag på nätet att de har butiker i en hel radda länder: Australien, USA, England, Belgien, Spanien är väl de länder som är mest aktuella för er som jag vet läser här. Gå in på deras hemsida så kanske ni har tur och har en affär nära er.

14 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å det ska jag kolla!
Oil & Vineagar var en av mina favvoaffärer i tockholm!! Men jag minns inte de här smarta kryddblandningarna. Men nu ska spanas på nätet! :-)
Tack för tipset!!
kram!

Marianne sa...

Saltis: Tyvärr kan man inte köpa med sig alla goda oljor och allt annat gott de har när man ska flyga ... Kram

Petra H sa...

Hi hi, jag upptäckte Oil & Vinegar i Holland för några år sedan och köpte en massa kryddblandningar i julklapp - när jag kom hem och gav bort presenterna visade det sig att Oil & Vinegar finns i Köpenhamn och alla hade redan kryddorna. Grr... Tror att det är ett holländskt företag faktiskt! Det konstiga är att de inte finns i Bryssel, bara i den flamländska delen av landet (vilket tyder ännu mer på att det är ett holländskt företag ;-)).

Annika sa...

Den affären ska jag kolla in!! Jag älskar olja och kryddor, och att sen doppa ett gott bröd däri är ju mumma!! Bra att du tipsade om butiken på nätet. Nog för att man hittarurgoda olje/kryddblandningar här också, men ibland får svenskarana bara till det SÅ rätt...Ja, du vet ju att jag bunkrar italiensk salladskrydda varje ggn jag är i Sverige tex ;-)))

Lullun sa...

Låter gott. Ingen sådan affär här dock, men även jag är en flitig "kryddsmugglare" normalt. *hihi*

Marianne sa...

Petra: Vilken himla otur! Men då fick ju alla i alla fall bekräftat att du har god smak. Och kryddorna går ju åt, så de kom nog till användning ändå?

Annika: Jag tänkte faktiskt på dig med det här inlägget. : ) Sen vet jag inte om det är svenskar, italienare eller holländare, som Petra säger, men det viktiga är ju att de är bra.

Lullun: Ja du, tänk vad tullen skulle få huvudbry om de började undersöka ens resväskor. Gröna kryddblnadningar, bakpulver och jag vet inte allt : D Du kanske kan handla på nätet och få det skickat? Fast jag antar att det kostar en del till Grönland.

Suzesan sa...

Hallau Marianne. Jag tänkte lämna ett spår efter mig då jag satt och smygläste din blogg igår kväll=sent:)Hitttade hit via Lulluns blogg.
Jag skrattade åt din låt här nere. Annars gillar jag Hootenanny. Men jag förstår vad du menar. Det var fler Marianne som råkade ut för den;)Jag är skogstokig i "Björkens Visa" Jo jag blev så glad.. för jag läste att du röker Prince. Jag menar inte då, att jag blev glad för att nån röker. Det är så att jag röker oxå Prince. Röd Prince och det skall vara mjuk paket. Det är faktiskt första gången sen "stenåldern"..(alla mammor är födda på stenåldern sa mina barn förr) ..som jag träffat på en tjej som röker Prince.Kul läsning iallafall. Tack. Jag gillade bilderna på fåglarna. Jag tycker om fåglar.
Ha en bra dag
/Susanne

Marianne sa...

Hej Suzesan, tack och välkommen! Men kan du komma ihåg Hootenannay? Det var ju verkligen på stenåldern : )

Håller helt med dig, det ska vara mjuka paket. Och nu är jag glad för jag har två limpor mjuka på lager. Dem snålar jag på här hemma och tar med hårda paket när jag går ut.

Nu är det bäst jag försöker fixa någon middag till maken som just kom hem. Ha en bra kväll!

KARLAVAGNEN sa...

Affärskedjan finns i Nederländerna också! Tror att den finns här med. Föredrar att blanda själv, en kvinnlig Rönnerdahl! :-)

Marianne sa...

Karlavagnen: Jo, den finns i Spanien. Har också alltid föredragit att blanda själv, och det gör jag ofta fortfarande, men jag lovar, gå in och lukta provsmaka om du springer förbi deras affär. De är så goda!

BiRDiE sa...

Tack :)
Älskar sånt där.
Kram!

Marianne sa...

Birdie: Ja, du har ju förhållandevis nära och om du kan beställa på nätet har du inga tullar att tänka på. Lycko!

Lullun sa...

Ett sent svar på din fråga: Jag har faktiskt väldigt dålig på att beställa saker över nätet och har dålig koll på vad det kostar att å skickat och vad man får och inte får. Jag vet att en hel del ställen inte levererar till Grönland, men jag har heller inte kollat alla alternativen. Försöker nog ändå "klara mig" på det som går att få tag på här och "smyggla" max när jag får möjlighet. *hihi* Tjänsteresor är utmärkta på det sättet - ofta korta och man har inte så mycket packning med sig, så då är det bara att shoppa på! :-)

Marianne sa...

Lullun: Samma här. Fast jag gjorde det strax efter att vi hade flyttat hit, jag beställde ett datorprogram och det gick inte att ladda eftersom vi hade så långsam uppkoppling via telefonuppringning, så de skickade CD:n. Aj, aj, det blev dyrt, de ville ha 800 SEK i tullavgift! Och då talar vi om ett svenskt ordboksprogram, inte något dataspel som jag kunde ha köpt här ... Efter det är jag lite försiktig.

Håller med om tjänsteresor! Fast det är Klas som får släpa, och oftast blir det till Turkiet han åker.