söndag 11 maj 2008

Kanelbullar

Gick glatt ner i köket för att äntligen ta mod till mig och baka kanelbullar enligt recept som jag har fått av Trollpackan. Börjar med att läsa receptet noga, ta fram alla ingredienser. Tills jag kom till mjölet.

Jag hade köpt grahamsmjöl i stället för vetemjöl!

Det blir inga kanelbullar i dag ...

6 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Å nej! vad trist!!!
Fast grahamskanelbullar låter ju inte som någon hit så jag förstår att du tar dig an baket en annan gång...

trollpackan sa...

Hmm...ja...det skulle inte bli riktigt samma sak med grahamsmjöl...känner mig helt säker på det;)
Du får ta det en annan dag!

Marianne sa...

Saltis: Funderade ett tag på att ge mig på och baka matbröd i stället, men vi har så mycket gott köpebröd i frysen just nu att det inte kändes särskilt aktuellt det heller.

Trollipackan: Jag ska lära mig baka goda riktiga bullar innan jag experimenterar ihop något som ska föreställa nyttiga bullar, det är en sak som är säker!

Marianne sa...

Ha,ha, köp nu vetemjöl så kan du baka både bullar och rabarberpaj(eller annan frukt) . Jag väntar med spänning på resultatet.
Ha de bra´
/Marianne

Bert sa...

Men alltså.... Du skulle ha provat. Kanske hade vi fått ett finfint recept på fullkornskanelbullar. Nyttiga också. Så att man kan äta många. Med gott samvete, dessutom. Observera: samVETE.

:-)

Marianne sa...

Marianne: Ja, ska till affären på torsdag, då ska jag se till att handla riktigt mjöl. Lovar att rapportera!

Bert: Först måste jag lära mig att baka riktiga kanelisar. Du vet hur det är, först måste man kunna en regel, sedan kan man bryta den. Jag är nu i ett stadium (e, um?) i mitt liv när jag försöker lära mig baka. Det VET'E sjutton hur det går ...

: )