lördag 31 maj 2008

Lite allmänt småpladder

I går kväll satt vi i trädgården och åt middag samtidigt som våra turkiska grannar hade alla sina turkiska vänner hemma på grillparty. Det var så hemtrevligt att höra folk prata turkiska så där i bakgrunden. Jag tycker de ska ha det ofta.

Hade tänkt skriva ett hätskt inlägg i går om påven med anledning av att han har bannlyst alla kvinnliga präster och de biskopar som prästviger de kvinnliga prästerna. Men jag hann inte. Snacka om kvinnoförtryck och otidsenlighet. Jag måste säga att jag tycker att det är dags att avsätta påven. Det är faktiskt världens mäktigaste person, långt mäktigare än den amerikanska presidenten, eftersom hans tankar och påbud påverkar jag vet inte hur många hundra miljoner människor världen över. Om det finns en allsmäktig Gud är jag alldeles enormt övertygad om att han/hon/den/det inte velat lägga så mycket makt hos en enda person och hans skenheliga anhang i Vatikanstaten. "Du skall inga andra gudar hava jämte mig" heter det ju, varför avgudar så många då påven? Nej, bort med gubben som ställer till så mycket elände för så många på så många olika sätt. Inte minst genom att förbjuda preventivmedel så att framför allt fattiga får det ännu eländigare med sina stora barnaskaror!

Jaha, nu stack jag ut hakan igen.

Vår tv slutade av någon anledning fungera härom kvällen, satellitmottagningen var som bortblåst. Maken fixade och donade och försökte få till det men gav upp efter ett par timmar. I går ringde vi så tv-Muhammed som kom för att se vad som var fel. Det räckte att han tittade på den, tryckte på On, och så var allt bra igen. Snacka om handpåläggning!

Diskmaskinen, vårt lilla underverk, fungerar alldeles utmärkt även om den står på trekvart. Lustigt det där, när man får en ny maskin efter mycket om och men så är det plötsligt väldigt roligt att diska! Till och med att plocka ur disken! Och jag kan knappt vänta tills den är full så jag får trycka på två knappar igen!?!

Vi hittade blåbär i affären i går! De var odlade här i Egypten, men det måste ha varit någon amerikansk sort för de var stora och söta och enormt goda. Inte så dyra heller, 15 SEK för en ask om 150 g. Nu jämför jag med priserna Lullun får betala i Grönland, så jag tycker det var rena fyndet och begriper inte varför jag inte köpte alla askar de hade. Gott med hemgjord vaniljglass.

I dag har vi en riktig slappardag. Mest beror det på att maken håller på att läsa tredje delen av Stieg Larssons deckarserie, så han har inte tid att åka på utflykt eller något liknande. Helt okej tycker jag, han behöver vila sig för jag vet att han har rätt mycket på jobbet. Jag kanske skulle ta och inviga min nya bikini och doppa mig i poolen för första gången? Måste erkänna att jag inte har gjort det än. Skäms lite ...

Hoppas ni alla har en riktigt skön helg!

10 kommentarer:

Lisa sa...

Det var en bra id� Pa med bikinin och plumsa ner i poolen. Vi fyllde den i gar. Alla vara grannar har ocksa pooler. Du vet san�a som man blaser upp med pump, och har klor + alggrejs i som pumpar runt. Var rymmer 10.000 liter, sa vi kan faktiskt simma lite ocksa.

Det ar jattevarmt idag. Pratade med dotter och barnbarn, som bor i norr 70 mil harifran, dar var det ocksa sommarvarme. Hon holl pa med sina bisamhallen.

Ha en skon helg.

Lullun sa...

Ja, vi har ju samma åsikt om herr påven du och jag! Så något som inte borde fungera på det sättet på 2000-talet.

Vilket strul ni tycks ha med era "husmaskiner", men bra att det verkar ordna sig med både diskmaskin & TV nu tillslut. Och lyxigt också med blåbär, slappardag & kommande POOLDOPP!! Här har vi, efter gårdagens snöstorm världens underbaraste soldag, så nu är det brunch och promenad som gäller! :-) (Och ja, dagens utlovade inlägg har jag redan fått lagt ut... *hihi*)

trollpackan sa...

Blåbär är ju gott i filen eller i gröten också! Mums! och i fruktsallad, man kan göra mycket gott med blåbär. Och nyttiga är de också!
Ja, påven ja...gammaldags är det iallafall. Hmm...det han bestämmer finns det i katolocismen eller är det hans eget påfund tro?
Ha en trevlig lördagkväll!

Suzesan sa...

Japp det gör du rätt i dopp i poolen. Här är mer än underbart varmt. Som i medelhavet. men just nu så ägnar jag det ingen uppmärksamhet då jag på G till jobbet.
Bra inlägg!
Min personliga uppfattning oavsett vad man tycker om Da vinci koden och Änglar och Demoner av Dan Brown så väcker de en liknande tanke. De två böckerna läste jag från pärm till pärm. Egentligen i fel ordning:)
Hahah vad roligt där med TV- Muhammed. Jag håller med snacka om handpåläggning.
Härligt att läsa dina inlägg Marianne. Jag sitter och är så stolt över mina autografer som ajg har på armen av Mora Träsk. De tyckte om att skriva med spritpenna på mig.
Ha en härlig helg
/Mvh Den med spritpenna märkta Tant Susanne*fniss*

Marianne sa...

Lisa: Det bidde ingen bikini. Det bidde matförberedelser i stället och sedan en stunds läsande med stängda ögon i AC-sovrum : )

Var bor ni? Försöker klicka in mig till din blogg, men det vill sig inte. Skönt med egen pool, vi har en gemensam i området. Kul det också, men "gubbsen" jobbar även på helgerna i området och jag tror det är det som gör att jag drar mig. De är ju mest vana vid heltäckta kvinnor ...

Så din dotter odlar bin? Det hade jag aldrig vågat, men det måste var gott med egen honung.

Lullun: SKÖNT att ni har en fin söndag efter snöstormen! Jag har inte hunnit läsa ditt inlägg än, ska göra det snart. Som jag skrev här ovan till Lisa, så blev det inget dopp i dag heller. Men snart så, jag bara förbereder mig : D

Trollpackan: Jag tror att det delvis är gamla traditioner inom katolicismen, dels sånt som han själv tycker, han och hans kardinaler. Det där med abort och preventivmedel är ju gammalt inom den katolska kyrkan, men bannlysningen av kvinnliga präster är någonting nytt som jag har förstått det.

Visst är det gott med blåbär till allt! Ångrar så att jag inte köpte allt som fanns, det är ju bara att stoppa i frysen det som blir över. Hoppas det finns mer nästa gång, i så fall köper jag alla.

Hoppas din lördagskväll blir bra den också!

Suzesan: Tack Susanne! Jag blir jätteglad.

Här är varmare än Medelhavet tror jag, 33° klockan åtta på kvällen. Kanske ska prova att ha AC:n på i natt i alla fall, för jag sover lite dåligt i värmen. Kanske börjar bli brist på hormoner ...

Hehe, jag tror de flesta här i världen har läst de där böckerna i fel ordning, det var ju Da Vinci-koden som blev berömd först.

Mora Träsk, minsann! Och autografer. Den enda autograf jag har haft på armen är nog Clabbes! Och det är så länge sen att det var på Ola & Janglers-tiden! De gick in på en krog i Stockholm och vi sprang hem och hämtade block och pennor och tillbaka som ett skott, sedan tog vi mod till oss och gick in och fick autograferna! Tror jag var tio år.

Ha det nu bra på jobbet i kväll!

Marianne sa...

Jag hoppade i polen idag för första gången i år. D.v.s. jag hoppade i sjön. Det var 20 gr i vattnet så det var inga problem att komma i. Vi har ju förmånen att bo bara ca 100 m från vår underbara badplats så vi kan gå dit flera gånger om dagen och svalka oss om vi vill. Och i dag av alla dagar började vi gräva för vår lilla balja med vatten som ska bli grunden för en fontän. Som varmast har vi haft 28 gr i dag och just nu är det 24 gr inne. Det är nog nästan rekord i värme den här årstiden i lilla kalla Sverige.
Nu återstår bara att se om det går att sova i natt p.g. av värmen.
/Marianne

Marianne sa...

Marianne: Vad mysigt att ha sjön så nära! Då blir det så enkelt och man kan bara doppa sig eller ta med picknick och njuta hela dagen, som man känner det.

I dag verkar det bli lite svalare än i går, bara 29° än så länge. Vi har börjat kyla ner sovrummet till kylskåp innan vi går och lägger oss, men jag vaknar genomsvettig i alla fall. Nå, det kan iofs ha sina randig och rutiga orsaker eftersom jag borde ha kommit till det stadiet för flera år sedan.

Fröken Anki sa...

Kan bara hålla med dig om vad säger om påven. Jag gillar inte heller den positionen och all makt han har med den. Eftersom han enligt mig inte använder den för allas bästa. Nä, fundamentalism är inge bra!

Vad härligt att diskmaskinen är så bra. Håller med om att det är en fröjd att ha den när den är ny. Och när den blir en vana - så är den fortfarande lika härlig att ha!
Trevlig måndag!

Nettan sa...

Som vi längtade efter en pool igår när jag, Charlotta, Henrik och SO stekte oss på klipporna. Det var inte läge att bada om man inte ville förfrysa :)

Marianne sa...

Anki: Nej, ingen fundamentalism är bra, helt klart. Och du har rätt om diskmaskinen, den är lika härlig när man är van! Tänkte på det nu när middagsdisken var helt borta på nolltid, så himla skönt det är!

Nettan: Tror man längtar efter det man har, alltid. Jag tycker att det skulle vara så skönt att kunna steka mig i solen, men det kan man inte här, då blir man bokstavligen stekt. Vad härligt det låter. Hälsa Lotta och Henrik jättemycket, och So.
Kram