onsdag 21 maj 2008

Födelsedag?

Man skulle kunna tro att det är min födelsedag i dag, för på födelsedagar blir man ju väckt med presenter. Men det är det inte.

När jag låg och sov som bäst nu på eftermiddagen (jag var så trött så jag var bara tvungen, och det är inte ofta jag gör det) ringde det på dörren. Först tänkte jag låtsas att jag inte hörde, för jag ooorkade bara inte gå upp och öppna. Sov ju så gott. Men de gav sig inte så till slut fick jag ge mig.

Då stod en av chaufförerna från kontoret där utanför med en ny diskmaskin till mig! Superpresent, jag blev själaglad! Ja, ja, den var ju inte från honom personligen, den är ju från hyresvärden, och den är bara på lån medan vi bor här så den är inte min, men det är jag som slipper diska för hand : )

Zanussi Electrolux heter den och nu står den i köket i väntan på att installatören kan komma och installera den. Håll tummarna för att det blir den här veckan ...


16 kommentarer:

Saltistjejen sa...

Oh grattis till diskmaskinen! Vi hade ingen sådan i Stockholm, men efter att ha bott här ett par år MED diskmaskin så har vi båda insett att den dag vi flyttar någonannanstans så måste diskmaskin finnas. Eller så skaffar vi en! För ha man haft en blir det knepigt att vara utan. Som med mobiltelefon ungefär- Det gikc strålande att vara utan (tyckte jag) enda tills man väl skaffade en. Sedan kunde man inte förstå hur man kunde klara sig utan mobil... :-)

Hoppas det inte är alltför varmt hos dig idag!
Kram!

Marianne sa...

Saltis: Visst är det så! Under hela mitt liv har jag klarat mig utan, men efter att ha bott med en diskmaskin i drygt sex år nu så måste jag ha en. Det finns så mycket annat man kan göra än att stå vid baljan och tråka. Det lär vara bättre för miljön dessutom. Går åt mindre vatten och mindre diskmedel.

36° blev det i dag, så AC:n har varit på. Än klarar man sig utan på nätterna i alla fall vilket är skönt.
Kram!

nina sa...

Ett stort grattis till diskmaskinen! Förstår att du blir glad. Du får tänka på mig som står här och handdiskar i kallvatten när du premiärkör den. ;-)

Fast det är rätt otroligt vad snabbt man vänjer sig. I Sverige trodde jag aldrig att jag skulle klara mig utan mobil, här levde jag utan i ett par år men det gick ju ändå... Nu har vi en mobil att dela på och börjar drömma om en till. Tänk TVÅ mobiler - att kunna ringa varann! :-D

Marianne sa...

Nina: Tack! Jag lovar att tänka på dig då! Har faktiskt gjort det både en och två gånger när jag har stått här och diskat med varmvatten : )

Tycker definitivt att ni ska slå till och skaffa en mobil till. Det hör ju till basbehoven i dag : D

Desiree sa...

Underbart med en ny diskmaskin. Ska hålla tummarna för att de hinner komma och installera den denna vecka redan.

MeMyselfI sa...

*S* Du har ju ialla fall en skiftnyckel!! Bra början på monteringen

Anne sa...

Åh, vilken present från hyresvärden. Jag säger som du och Saltis, har man en gång börjat med diskmaskin så är det svårt tänka sig ett liv utan. Låter ju som en extra bonus det dessutom är ett miljövänligt sätt att diska på. Hoppas montörerna kommer den här veckan som du får testa pärlan så snart som möjligt.

Marianne sa...

Desirée: Tack, det behövs nog. Fast ibland får man sina fördomar på skam och allt fungerar bättre och snabbare än i Sverige. Vi får se hur det blir i det här fallet. Det måste nämligen vara en installatör från Firman, annars gäller inte försäkringen.

Memyselfi: Hihi, maken har lådvis med verktyg, så den biten ska nog ordna sig : )

Anne: Det tog bara åtta månader för hyresvärden att fixa fram den ... Ja, vad gjorde man utan dammsugare, tvättmaskin, telefon och allt annat som man bara har utan att tänka på det ens? En annan bonus är att jag tycker det blir renare i diskmaskinen, men det kanske bara är inbillning.

El Rubio sa...

Diskmaskin? Har niinte hemhjälp som diskar? Här i Honduras går knappt att hitta ens en dammsugare (än mindre diskmaskin) och jag tror det beror på att den som skulle ha råd att köpa såna maskiner har en hemhjälp som gör jobbet. Hon har ändå betalt per månad och inte per timme så varför förkorta hennes arbete med en maskin?

Marianne sa...

Hej El Rubio, välkommen hit! Jag håller inte med dig. I Sverige kräver vi att arbetsförhållanden ska vara bra, att arbetsuppgifter ska underlättas, man ska arbeta under säkra förhållanden osv osv. Varför ska vi kräva av människor i andra länder att de ska ha det sämre? De har det redan sämre på en väldig massa sätt, då är det väl jättebra om man kan göra det bättre för dem med enkla medel?

Jag har en underbar kvinna som kommer och hjälper mig ibland, skulle aldrig vilja att hon skulle få slita med något i onödan som kunde ske på ett enklare sätt. Behandla andra så som man själv vill bli behandlad, det tycker jag är en bra devis : )

Lullun sa...

Super! Hoppas du kom ihåg att ge chauffören tydliga vägvisningsinstruktioner så att han också hittar hem till mig med en maskin. Det hade deffinitivt gjort mig glad! :-)

Marianne sa...

Lullun: Jag ritar en karta till honom så att han hittar! Men han får nog vänta till vintern så att isen ligger, för han kan nog inte köra båt, bara bil : D

Fröken Anki sa...

Grattis! Vad härligt!
Jag säger som övriga, har man väl vant sig vad maskinen så är det jobbigare utan. Plus att man sparar vatten också!
Hoppas dom kommer den här veckan och sätter in den! Håller tummarna!

Marianne sa...

Fröken Anki: Ja, det är jätteskönt. Äntligen. De kommer på söndag och installerar (då är det vardag här). De ville komma på lördag men maken tyckte det var onödigt. Gissa vem som får diska på lördag : D

Jessica sa...

Ja diskmaskin ar sa skont. Slippa sta dar och diska. Inte for att just diskandet ar sa trakigt mest att det ar ett maste.....

Marianne sa...

Jessica: Håller med, det finns så mycket annat man kan ägna sig åt. Och högarna växer så himla fort!