torsdag 8 maj 2008

När tar gasen slut?

I Turkiet fick vi gas till spisen genom ledningar i väggen och betalade räkning varje månad. Väldigt bekvämt för det fanns alltid gas. Alla hade det inte så, och här i Kairo verkar ingen ha rör i väggen utan alla har gasflaskor. Så även vi.

Gasflaskor tar slut ibland. De tar slut precis när man har lagt biffarna i pannan - så klart.

Som tur är har vi en extra spis nere i källaren. Så vi fick middag i dag också.

12 kommentarer:

nina sa...

Det låter ju väldigt praktiskt att få gas genom ledningar, men jag tycker nog att det är lite otäckt att använda gas. Folk säger att det är så bra för man har bättre kontroll över värmen (och för att inte tala om vid strömavbrott!) men jag tänker alltid på explosioner och elände och vågar knappt tända dem... ;-)

Vilken tur att ni fick mat i alla fall!

Marianne sa...

Ta i trä, än har det inte hänt någon olycka. Och jag stormtrivs med gasspis. Det blir varmt direkt och kallt direkt, så att säga. Däremot vill jag ha elugn. Man får vara inkonsekvent : )

Joakim sa...

Katten var en riktig sötis .. Fick själv kattbesök för ett par helger sedan men det skriver jag om en annan gång. Var skrev jag inlägget om balansgången mellan seriositet och allvar vid blogganed i synnerhet vi män?? Ha de gott //Joakim

Anne sa...

Gasspis är jättebra, jag håller med dig! Jag var lite rädd för den i början, lite skeptisk till det där med gas eftersom det var nytt för mig. Men nu kan jag inte tänka mig ha nåt annat än gasspis. Men ellugn ska det vara, instämmer helt med dig! Klart man får vara inkonsekvent :)
Lämnar man in sina tommar gastuber och byter ut dem mot nya bara eller hur funkar det med tuberna?
Här har vi gasledningar som gäller, förutom gasspis går även värmen/ac:n på gas, allt varmvatten värms upp med gas. Så mycket gas i hemmet, lite skrämmande först som sagt men man vänjer sig snabbt. Gasolyckor verkar extremt sällsynt.

Marianne sa...

Joakim: Den kommentaren skrev du i inlägget alldeles här under: "Att köpa böcker från Sverige". : )

Anne: Det var första gången den tog slut (räcker länge) så jag vet inte riktigt än. Men jag tror man går ner till vakterna vid grinden till compoundet och sedan fixar de på något sätt. Man måste nog betala direkt, och dessutom tips till den som gör jobbet. Men det lär vara lite svårt under helgerna, för de har inte rätt verktyg, så ev får vi ingen ny gas förrän på söndag när det är vardag igen ... Jag får rapportera hur det gick.

I Istanbul hade vi också allt på gas, det var jättebra eftersom det ska vara lite renare.

KARLAVAGNEN sa...

Avundas dig inte. Precis flyttat från att ha gas på flaskor till central gas om man säger så! Tack för boktipset!

Marianne sa...

Karlavagnen: Centralt är mycket bättre. Alla gånger. Jag är avis på dig däremot : )

KARLAVAGNEN sa...

Kom hit på besök då!
Ge mig någon månad eller så bara att fixa till!

Marianne sa...

Karlavagnen: Ska jag ta med katten Hasse eller katten Hanna? Eller båda ; D

Anna, Fair and True sa...

Hade inte ni fem kök eller nåt?

Marianne sa...

Anna: Hehe, nej, jag tror du tänker på Petra som hade varit och hälsat på någon som hade tre kök. Fast två har vi, vad vi nu ska med det till ... Och jo, vi har fem badrum! Fast det är rätt praktiskt med gäster och så kan Klas ha sitt eget att stöka ner i och inte stänga toalocket : D

Anna, Fair and True sa...

Vi skulle behöva ha två badrum! Eller ett badrum med två handfat så vi slipper trängas varje morgon!