torsdag 15 maj 2008

Så praktiskt

I stället för att knöla sig fram i trafiken, leta parkeringsplats och sedan bära och kånka på en massa ölburkar från affären kan man bara ringa till spritbutiken Drinkis så levererar de. De kom här med två flak öl i går kväll, ganska sent vid 21.30. Då kan man ju tro att det skulle kosta lite för själva leveransen eftersom det var övertid, så att säga. Det kostade 4 egyptiska pund. Lika med 5 SEK.

Mycket praktiskt.

17 kommentarer:

Marianne sa...

Oj, det här kan jag inte tala om för min gubbe. Då sticker han till Egypten direkt, ha,ha :o)
/Marianne

Marianne sa...

Hehe, det är alltid bäst att de inte vet allt ; D

Anonym sa...

jag beställer 2 lådor rosé och 2 vita inför sommaren! Skickar 10 pund!
Kram
Chris

Kersti sa...

Där skulle man bo. Tänk så skönt att slippa kånka. men det fungerar rätt ok här också. Med min cykelkärra får jag rum med det mesta och motion på köpet.

Desiree sa...

Toppen. Det lönar sig ju absolut.

Annika sa...

Alltså, jag gillar namnet på "systemet"...Drinkis!!! Det är ju jättekul!!!

Marianne sa...

Chris: Tio pund! Men då räcker det till minst två röda lådor också : D

Kersti: Ja det hade väl varit något om Systemet hade haft hemtransporter! Det borde de ha när jag tänker efter, det sitter säkert en del skröpliga små damer i stugorna som skulle vilja ha sig en liten en på söndagskvällarna.

Desirée: Då kan man tänka sig vad han har i lön. Men han fick åtta pund i dricks, det är förhållandevis jättemycket. Andra skulle säkert säga för mycket och att vi "förstör priserna" men till och med maken som annars är ekonomiskt sinnad kan inte låta bli att ge lite för mycket.

Annika: Du är den första som ser det! Jag har undrat när någon ska reagera. Det är ett toppennamn, dessutom så svengelskt det kan bli med -is på slutet, som dagis : D

Spanarn sa...

hm om det ändå kunde vara så även här... ha de gott //Joakim

Bert sa...

Hm! Räknas sån't till hushållsnära tjänster, tro?!

Grekland nu sa...

Vill bara tala om att jag hittat till din blogg! Vet inte varför jag inte fattat tidigare att du hade en egen blogg, jag är väl lite trög...Det ska bli spännande att följa din vardag i Kairo. Ingabritt

KARLAVAGNEN sa...

Jag trodde det var ditt nickname på systemet.

Marianne sa...

Spanarn: Det kanske vore en bra affärsidé. Sitter säkert en massa skröpliga damer och herrar i stugorna som inte får sig en rackare till söndagssteken.

Bert: Absolut! Det kommer ju väldigt nära ens hushåll. Hälsa från mig att du har fått ok på avdraget : )

Inga-Britt: Välkommen! Ja, det är roligt att se hur man lever i olika länder, lite om olika traditioner runt om i världen på en personlig nivå. Vid det här laget besöker jag ju ett antal länder varje dag, så världen har kommit närmare.

Karlavagnen: Hihi, nej det heter verkligen så! Jag tror jag får ta ett foto nästa gång! Och firman som driver Drinkis heter Haram, som betyder 'förbjudet' på arabiska, eller i alla fall inom islam.

Musikanta sa...

Dom små skröpliga gummorna ute i stugorna på landet härhemma kan faktiskt beställa sig en tuting genom sin lanthandel (om den inte har slagit igen). Huruvida de kör hem den vet jag inte. Ute i skärgården vet jag att man kör med egentillverkat. Fast öl kanske man inte kan brygga ;-)

Marianne sa...

Musikanta: Men vad bra! Det visste jag inte. Och om de har bra kontakt med handlarn kör han kanske hem det till dem också. Och öl dricker de kanske inte så mycket. Det ska vara de skröpliga små gubbarna : )

Men förresten, visst kan man brygga öl hemma, det hade jag en kompis som gjorde på 80-talet. Så det går nog, man köper det man behöver hos sådana där butiker som säljer bryggeritillbehör för vin. Tror jag ...

Jessica sa...

men du vad smidigt. Slippa sta i affaren att valja och vela....

nina sa...

Vilken service! Och Drinkis är verkligen ett underbart namn! Systembolaget i Finland heter väl Alko förresten, det är också rätt kul.

Vad har ni för utbud på öl förresten, här är det monopol så det finns bara ett bryggeri och några få sorters inhemska öl.

Marianne sa...

Jessica: Det finns nu inte så mycket att välja på, tror det är tre sorters öl och fyra sorters vin : )

Nina: Tror det är monopol här också, för det finns ju bara en tre sorter. Och jag har för mig att det är Heineken som äger bryggeriet. Jag tror jag får ta reda på det där lite närmare!