måndag 12 maj 2008

Imse Vimse

Jag har dödat en spindel.

Men det är helt okej om det regnar här i morgon.

15 kommentarer:

Marina sa...

Jag ska också försöka hitta en spindel att döda så det regnar istället för att snöa. Blir dock svårt att hitta de små 8-beningarna..

Marianne sa...

Marina: Jag kanske ska skicka några så du har på lager ; D Hoppas verkligen att det slutar snöa snart hos dig.

Desiree sa...

Sådant händer. Hur är klimatet i Kairo? Är det öken klimat? Hur ofta brukar det regna?

anki/barbakvinna sa...

efter regn kommer ju solsken...

Marianne sa...

Desirée: Det är ökenklimat, vi bor precis på kanten till Sahara. Egentligen är det öken här där vi bor, men de konstbevattnar så att randen börjar bakom stenmuren jag ser från arbetsrummet i stället för längs med Alexandria Desert Road, som går rakt här nedanför området. Så det är torrt, hett och dammigt. Det har regnat totalt sex gånger sedan vi flyttade hit i augusti. Några av de gångerna har det varit ordentliga skyfall, andra bara lite droppande som inte gör någon nytta.

Just nu är det 38°. Så bastukänslan infinner sig nog igen i slutet av månaden, sedan är det bastu dygnet runt till någon gång i september - oktober. Inte ångbastu då, som tur är : )

Marianne sa...

Anki: Och sol har vi inte för lite av, om man säger så ...

aurorabuddha sa...

Har ni giftiga spindlar dar? Det har vi... :-O Jag visste inte att spindlar kunde bitas innan jag flyttade hit till Texas... och jag hade aldrig sett sa *stora* spindlar heller... Burr, jag tycker inte om dom.

Saltistjejen sa...

Ojojoj vilken hetta! Förstår att du inte ahr ngt emot regn! Här regnar det för fullt idag så det måste varit många spindlar som fått flyga till spindelhimlen i helgen gissar jag...?! ;-)

Blev det något bullbak förresten??

Marianne sa...

Aurorabuddha: Jag vet inte, men förmodligen har vi det, det är ju Afrika ... Det finns giftiga ormar också, grannen hade en i sin källare. Hoppas verkligen vi slipper alla sorters giftiga kräk! Det är därför jag är rädd för alla sorter här, jag vet ju inte vad det är. Och jag orkar inte riktigt bli entymolog och ... vad det nu heter.

Saltis: Ja, nu är kl 21 och det är fortfarande 29°. Och varmare blir det. Men jag tror inte det kommer något regn nu förrän i december eller så.

Det blev inget bullbak, jag måste åka till affären och skaffa vetemjöl först. Ska dit på torsdag har jag tänkt. Så nästa vecka gör jag ett nytt försök!

Ska i alla fall prova en paj till på torsdag, och göra vaniljglass till. Det har jag vetemjöl till så det räcker.

Desiree sa...

Rejält varmt alltså. Det är ungefär samma temperaturer som vi har här under juli och augusti fast vi har fuktig hetta så det blir som en ångbastu. Vad har ni för temperaturern under eran så kallat vinter?

Marianne sa...

Desirée: Under vintern som gick var det som högst 18° och som lägst 9° står det i väderhistoriken på den sajt jag brukar gå in på, men jag har för mig att det var neråt en 5° på nätterna när det var som kallast. Tyckte det var en 9-10° som kallast på dagarna. Så inte särskilt varmt alltså. Dessutom har man inte någon sorts värme i husen, så vi köpte lösa elelement som vi placerade på strategiska ställen. Tills vi kom på att AC:n kunde "vändas" och bli varm.

Är det något liknande i Alabama? Eller har ni en jämnare temperatur?

Hehe, vi slipper i alla fall ångan i bastun : )

trollpackan sa...

Shit happens!;)

Marianne sa...

Trollpackan: Jag tar kål på varenda spindel jag får syn på och hoppas att det ska regna - fast jag ser inte så många, som tur är för de små kräken. Otur för mig för det regnar inte ; )

sus sa...

Jag dödar inte ens flugor (fångar dem i en mugg och släpper ut dem, kanske ska söka för det *lägger pannan i djupa veck och tänker*)
Fast spindlarna i dina trakter kan ju vara både lurviga och farliga *ryser*

Minns... för tusen år sedan bodde och levde jag i Israel och då stampade jag ihjäl en svart änka (åttabenig, ej tvåbenig!)

Om en tappad smörgås hamnar med smörsidan neråt (varför skulle den inte göra det??) betyder det ju oxå regn!

Kramen!

Marianne sa...

Sus: Maken är som du. Men jag kan säga att när det var som värst med kackerlackor i köket (de är borta nu - ta i trä, tvi tvi tvi, salt över axeln ...) var det inte ett gulligt drag hos honom. De skulle dö enligt min mening. Och när det gäller de lurviga små sakerna med åtta ben vet jag inte om de tänker hoppa upp och bita mig eller om de är ofarliga. Jag har i det läget inga betänkligheter. Även om det är mordiskt.

Just nu har jag svensk ost och Bregott. Tänker inte tappa den upp och ner ; D