tisdag 13 maj 2008

Ursäkta franskan

Men SHIT SHIT SHIT SHIT SHIT SHIT! Jag kom ner i källaren och hittade en så här stor kackerlacka:

I--------------------------------------------------I

Plus känselspröt.

Den är nu död och nerspload i toaletten. Ja, jag är mordisk. Den betalade inte hyra och har inte här att göra. Ingen av dess släktingar heller.

De är INTE VÄLKOMNA!

Tror det är dags att ringa Mr Gamal så att han får komma med Kackerlacksutrotaren igen.

16 kommentarer:

Petra H sa...

Hu!! Jag är livrädd att vi ska få kackerlackor här, peppar peppar har det inte skett. Men jag höll på att trampa på en stor en på flygplatsen i fredags när vi skulle hämta mina föräldrar!!

Marianne sa...

Petra: Det var fullt i köket när vi flyttade hit. Jag vill INTE ha tillbaks dem! De är så äckliga, även om jag vet att de inte är farliga. Det är INTE roligt när det pilar iväg små saker i bestickslådan och lämnar små skitkorvar efter sig överallt. Krälar runt på köksbänkar och tittar fram bakom ugnen.

Annika sa...

NEEEEEEJ, nej, nej...fy FAAAAN!! OJ så rädd jag hade blivit. Jag har (peppar, peppar) inga kackerlackor här i mitt hus. Men jag vet ju att dom finns överallt omkring här och att dom trivs fint i det fuktiga och heta sommarklimatet som snart komma skall...

Marianne sa...

Annika: Som tur är blir katterna väldigt intresserade av en så stor varelse som rör sig av sig själv, så de kommer inte så långt - hehehehe (det var ett lågt och elakt skratt, ett sånt som en ränksmidande, mordisk gangster skrattar). Här finns en pasta som man duttar ut i alla avlopp runt kanterna, i hörnen av skåp och lådor och lite här och var som effektivt stoppar (tvi tvi tvi, ta i trä, salt över axeln) de äckliga små krypen. Det borde finnas hos er också, OM de kommer.

Lullun sa...

Urk. Dem saknar jag deffinitivt inte! Äckliga var ordet och helt ok att du blev lite mordisk ändå. ;-)

Marianne sa...

Lullun: Nej, i Grönland - eller här blir det nog på? - kan de väl ändå inte leva! Någon fördel ska man ha när man har långa vintrar!

aurorabuddha sa...

Vi har dom har ocksa, saklart... inte i vart hus - det ar sallan... men pa Meditations Centret hittar vi flera stycken under sommaren... vi bar ut dom bara, vi Buddhister ar ju sa snalla. :oD

Dom sprider ju bassilusker, sa man maste vara forsiktig nar man tar bort dom. Blah.

Marianne sa...

Aurorabuddha: Maken bär också ut dem, men jag blir rabiat när jag ser en, klarar det inte efter invasionen som var här när vi flyttade in.

Bassilusker, jaha, visste att det var något farligt med dem! Då kan du tänka hur det kändes när de sprang i besticklådorna, i porslinsskåpet, till och med i kylen! Allt från jättar till små, små bäbisäckel. Diskmedel i en sprutflaska saktar ner dem. Så man kan ta dem. På det ena eller andra sättet ...

Nettan sa...

Fy, fy, fy!

Marianne sa...

Nettan: Han sa Aj, aj, aj - och det var det sista han sa.

sus sa...

Stora KK:or som lämnar pruttar är äckliga. Men jag dödar ogärna KK:or . Har lite bloggtorka så här på kvällen men nu kom jag på en grej jag måste berätta på min blogg!

Har största förståelse för att du vill utrota dem från din sfär!
kram!

Marianne sa...

Sus: När typ 25-30 stycken springer i vägen för dig medan du gör morgonkaffet blir nog du också mordisk ; D Små lämnar också pruttar efter sig. Av blandad sort - både vanliga och levande bebisar.

Har inte sett fler nu i alla fall ...

nina sa...

Äsch tänker jag, den kackerlackan var väl inte så stor. ;-)

Jag hade faktiskt aldrig sett en kackerlacka innan jag kom till Costa Rica men nu ser jag minst en om dagen. Det är katten som kommer dragandes med dem tror jag, sedan välter han dem på rygg och lämnar dem där att dö... Tur att jag har en superspray mot dem så de inte blir långlivade. ;-)

Marianne sa...

Nina: Å nej, har du ännu större? Fast stora är bättre än små på ett sätt, för man SER dem och kan TA dem. När de bara är ett par mm stora och många är det rätt jobbigt. Det blir liksom ett sisyfosarbete gånger hundra.

Jag kör diskmedel i en sprayflaska för att sakta ner monstren så jag kan ta dem, då är det inte farligt för katterna.

nina sa...

Jo, vi har rätt stora här, små ser jag faktiskt aldrig. En stor om dan är väl bättre än tio små. :-)

Så diskmedel funkar? Jag trodde bara dundermedel fick stopp på dem. Sprayen använder jag bara när katten inte är där, annars låter jag dem ligga på rygg och sprattla tills de dör...

Förutom den där gången katten kom mitt i natten och la en stor kackerlacka i sängen förstås, stolt som en tupp. ;-)

Marianne sa...

Nina: Vad glad för att du slipper de små! Diskmedel funkar så tillvida att de saktas ner och kan inte pila iväg så de kommer undan, utan kletar in sina äckliga små ben så att de liksom fastnar där de är och man hinner ta dem. Men det kanske inte hjälper på de stora, för det dödar dem ju inte.

Mina katter har än så länge besparat mig små presenter i sängen. Hoppas de fortsätter med det ...