tisdag 13 maj 2008

Öl

Man kan inte djupfrysa en ölburk. Den exploderar då. När den exploderar lägger det sig en ölskumsmatta på allt annat som finns i frysen. Det luktar gammal avslagen öl. Det är äckligt att städa efter det.

"Någon" hade glömt en ölburk i frysen. Och det var inte jag, för jag stoppar inte ölburkar i frysen.

15 kommentarer:

Desiree sa...

Usch jag kan tänka mig hur det blir. Jag har glömt en colaburk i frysen en gång och den exploderade, inte kul. Men öl är nog snäppet värre just för luktens skull.

Marianne sa...

Desirée: Det luktade rätt vedervärdigt, konstigt nog för det var ju fruset skum. Inte kladdig i alla fall som colan blir.

aurorabuddha sa...

Nagon i det har huset stoppar oxa olburkar i frysen. Och glommer dom dar. Och det ar inte jag.

Marianne sa...

Aurorabuddha: Då är jag i alla fall inte ensam om eländet! Han kom hem här och tyckte att det skulle gå att dricka det som var kvar i burken - det gick inte : D

Marianne sa...

Oj så många inlägg. Jag har faktiskt kommenterat några men ser att de inte kommit fram. Konstigt, jag har samma problem med en annan bloggkompis så nu försöker jag igen.
/marianne

Kersti sa...

En gång för länge sedan när jag jobbade som fritidsledare hände det att läsken som vi sålde hade stått för kallt. Det märktes inte förrän man öppnade den, då fylldes hela flaskan plötsligt med issörja så att det inte gick att dricka. Vi förstod inte att det är så det blir och öppnade flaska efter flaska. Alla gjorde på samma sätt. Det var irriterande men det luktade inte illa och ingen flaska sprack. Så vi behövde i alla fall inte städa.

Marianne sa...

Marianne: Jag har inte avvisat några kommentarer! Vad trist när de inte kommer fram! Jag kanske ska ta bort att granska först, jag är bara orolig för att missa något.

Ge inte upp är du snäll!

Kersti: Sån otur när ni skulle sälja läsken! Men issörjan kanske smälte så det gick att dricka senare?

Nettan sa...

Haha, tror jag också lyckats med det där någon gång!

Marianne sa...

Nettan: Påminn mig om att bunkra mycket is när du kommer, och förkyla bärsen - i kylen : D

sus sa...

Här läggs det oxå både läsk-och öl i frysen och jag måste erkänna: jag är glömsk, MEN det är Darling oxå så det jämnar ut sig!

Inför djupfryst ölskum äro vi alla lika *ler stort*

kram!

Jessica sa...

haha ol har jag inte provat men alldeles for manga ganger cola light...hm. vet inte vilket som ar battre eller samre.....
jepp upprepas det ska jag visst saga till lakaren.

Lullun sa...

Usch, ingen rolig överraskning när man öppnar frysen förstår jag. Det ska jag komma ihåg. Turligt nog är det sällan som öl hamnar i frysen hemma hos oss, men det händer ju.

Marianne sa...

Sus och Jessica: Ni som bor på platser där man kan leta upp och handla det man vill ha - det finns iskuber av plast, sten och liknande som man stoppar i frysen och funkar som is men utan att spä ut själva drycken. De smälter ju bara inuti sig själva. Det är ju inte så kul att lägga vanliga iskuber i ölen som sedan späs ut. Vi har sådana, från Mique, så jag vet inte varför "man" inte kan använda dem i stället ...

Lullun: För er borde det väl funka lika bra med balkongen? Eller det kanske blir för kallt där?

KARLAVAGNEN sa...

Någon - ligger GANSKA risigt till...
Först missa att kolla brevlådan på jobbet och nu detta...

Självklart att man inte lämnar kolsyrade drycker för länge i frysen!
Elementärt min käre Watson!

Marianne sa...

Karlavagnen: Det är någon som har tur också - eller är väldigt smart - som har gift sig med en sån som glömmer bort gamla synder. Brevlådan hade jag glömt : D